Jaké hračky vybrat na ven a proč jsou tak důležité

Jaké hračky vybrat na jaro a proč jsou tak důležité

S příchodem jara a teplejšího počasí se děti (i my rodiče) těšíme na hraní venku. Pro nás rodiče to znamená vybrat dětem takové hry a hračky na ven, které budou nejen zábavné, ale zároveň bezpečné a prospěšné pro jejich vývoj. Zajímá vás, jaké hračky na ven vybrat a proč?  Potom pokračujte ve čtení tohoto článku. 😉

Co ovlivňuje výběr hraček

Jaké hračky na ven zvolit a co při jejich výběru vzít v potaz? Začněte u věku dětí a jejich zájmů. Malé děti si užijí hru na pískovišti s lopatkami a hrabičkami, zatímco ty starší budou vyhledávat více akční a sportovní hry jako jsou třeba nejrůznější míčovky nebo frisbee.

Hned v druhé řadě myslete na bezpečnost a kvalitu hraček. Je dobré vybrat dětem takové, které jsou bezpečné a neobsahují žádné nebezpečné látky. Kvalitní hračky jsou navíc odolné a déle vydrží. Plánujete-li brát hračky ven, sáhněte po takových, které se snadno čistí. Hlavně v situacích, kdy si s těmito hračkami chtějí hrát vaše děti i doma.

Posledním faktorem, ale určitě ne nejméně důležitým, je skladnost hraček. Hračky na ven by se měly snadno sbalit a přenášet. Ideálně v rozměru, kdy je můžete dát pod kočárek, přes rameno nebo vzít do ruky. 

Tipy na vhodné hry a hračky na ven

Následující tipy vám můžou pomoct vybrat pro vaše děti vhodné hračky na ven:

  1. Hračky a hry na venkovní plochy: míče, frisbee, skákací lano, houpací sítě, slack line, badminton nebo kriket jsou skvělé hry pro děti, které podporují koordinaci a výdrž.
  2. Hračky na pískoviště: hrabičky, lopatky, kyblíky, formičky a náčiní na stavění hradů jsou osvědčené hračky na pískoviště. Podporují kreativitu, motoriku a koordinaci.
  3. „Kolečkové“ sporty: kolo, brusle, odrážedlo a koloběžka jsou skvělé pro fyzickou aktivitu a stimulují motoriku a rovnováhu.
  4. Hračky do vody: v létě jsou vodní hry velmi populární a přinášejí dětem zábavu od rána do večera. Jsou to nejrůznější nafukovací míče, kruhy, krokodýli a lodičky. Děti zabaví i vodní hry jako jsou závody, potápění nebo házení a chytání míčku.
  5. Hry na trávě: frisbee, míč na kopání nebo třeba petanque, jsou hry, které spolehlivě zabaví i dospěláky. Takové hry podporují koordinaci, strategii a spolupráci.
Jaké hračky vybrat na ven a proč jsou tak důležité

Proč vybrat ty pravé

Hračky pro děti na ven jsou důležité nejen pro dobrou a dlouhou zábavu ale i pro správný vývoj dětí. Obecně hry venku podporují fyzickou aktivitu a motoriku dětí, která je klíčová pro jejich zdravý vývoj a růst. Venkovní hry mimo to pomáhají dětem rozvíjet sociální dovednosti, jako jsou spolupráce a komunikace s ostatními.

Zkuste do výběru zapojit i děti a najít takové hry a hračky na ven, které zabaví nejen jen, ale třeba i vás. 😉 Pohyb venku na čerstvém vzduchu odpoutá děti od mobilů, tabletů a počítačů. Ty si pak užijí zábavu, načerpají novou energii a ze sluníčka i tolik potřebný vitamín D. Venkovní hry kromě jiného také stimulují kreativitu a fantazii dětí.

Jaké hračky vybrat na ven a proč jsou tak důležité

Suma sumárum..

Výběr vhodných hraček pro děti na ven není žádná věda, ale zároveň je dobré se nad výběrem dobře zamyslet. Je třeba zvážit věk dítěte, jeho zájmy a záliby, bezpečnost a kvalitu hraček ale i použitelnost pro venkovní hry. Hry venku jsou důležité pro fyzickou aktivitu, sociální dovednosti a rozvoj kreativity. Vyberte si vhodné hračky pro vaše děti a užijte si společné chvíle venku plné zábavy.

Druhém kole najdete hračky, ze kterých už někde děti vyrostly, jinde ale ještě mohou udělat hodně radosti. Jsou v super stavu, naprosto funkční, moderní a kvalitní. Dávejte spolu s námi hračkám další život. Budete z toho mít dobrý pocit a navíc uděláte radost nejen dalším dětem, ale také naší planetě. 🙂

Další články