Jaké hračky vybrat na cesty

hračky na cesty

Léto klepe na dveře a s ním prázdniny, cestování, výlety a čas na cestách. Mezi základní výbavu na cesty s dětmi patří i hračky, které dětem zkrátí dlouhou chvíli a zabaví je během cest. Ať už budete cestovat autem, vlakem nebo třeba autobusem, v tomto článku najdete několik tipů na hry a hračky, které se na cesty hodí.

Zábava na cestách

Děti si s sebou rády na cesty berou své nejlepší plyšové kamarády nebo jiné oblíbené hračky, bez kterých se během dne neobejdou. K nim je dobré přibalit také hračky, které děti zabaví i během cesty. Sáhněte po hračkách, se kterými si děti delší dobu nehrály a budou tak pro ně neokoukané. Nebo přibalte osvědčené hračky, které jsou navíc vhodné pro cestování a v zatáčce se nerozutečou po celém autě. 🙂 Zvolte takové, které můžete zavřít do malého kufříku nebo snadno uzavíratelné krabičky. Naším tipem jsou magnetické hry nebo stavebnice, které děti zabaví i bez vaší účasti. 

Pro rychlejší přesuny

Menší děti toho ještě moc nenachodí a vy je nosit už nechcete. Dopravit se pěší chůzí z místa A do místa B může zabrat s malými dětmi poměrně dost času. Pokud máte v autě trochu prostoru navíc, přibalte dětem odrážedlo, koloběžku, kolo nebo jiné šlapadlo. Děti budou mít možnost volby a odpočnou si od chůze. Vy budete moci zrychlit krok a třeba se za nimi i trochu proběhnete. 🙂

hračky na cesty

Na písek i do vody

Pokud vás po cestě během výletu čeká zastávka na pískovišti nebo u vody, nezapomeňte přibalit potřebné vybavení. Přeci jen děti si na pískovišti mezi sebou bábovičky nerady půjčují. Můžete tak předejít krizové situaci a slzavému údolí, které v takových případech hrozí. A protože prostor v kabelce, batohu nebo pod kočárkem je omezený, sáhněte po skladných variantách. Takové hračky snadno složíte a jsou nenáročné na prostor. Další alternativou jsou různé druhy nafukovacích hraček, které využijete hlavně v letních měsících u vody.

Pro chvíle spánku během cest

Pokud vaše děti nemají cesty autem v oblibě, nejspíš je budete plánovat na čas, kdy jsou děti zvyklé spát. Některé děti v autě usnou snadno, některým to chviličku trvá. Pro takové případy je dobré přibalit hračky, se kterými děti usínají doma. Ty jim dávají pocit bezpečí a klidu. Patří mezi ně oblíbené plyšové postavičky nebo usínáčci a jiní mazlíčci. Jsou příjemné na dotek a děti se během hry s nimi před usnutím zklidní.

hračky na cesty 2

Chytře a prakticky

Balit na cesty vyžaduje jasnou mysl. Je dobré mít po ruce stálý seznam nebo „checklist“, který si vždy před cestou projdete. Díky tomu opravdu na nic nezapomenete. I vy si chcete výlet užít a nevrátit se domů s bolavými zády od těžkého zavazadla. Připravte si protot dvě menší a použijte je podle aktuální situace. Jedno zavazadlo nebo tašku s jídlem a hračkami mějte po ruce během cesty v autě. Druhé zavazadlo (batoh) noste během dne. I tam budete mít po ruce láhev s vodou, svačinu, nutné hygienické potřeby a drobné hračky, které využijete během samotného výletu. 

Co se nedá omýt, nechte doma

Známe to všechny. Někde něco ukápne, vylije se nebo spadne na zem. Pro takové příležitosti je dobré mít po ruce láhev s čistou vodou. V okamžiku ji z bezedného zavazadla vytáhnete a během chvilky hračku opláchnete. Proto obzvlášť na cestách platí, že co je omyvatelné je nedocenitelné. Děti si rády dlouhé chvíle během cest krátí konzumací svačinek. Jedna z prvních vět, která v autě zazní je „Mami, já mám hlad“. Plastové hračky a jiné snadno omyvatelné materiály, jsou tak pro cestování velkou výhodou.

hračky na cesty 3

Hračky na cesty v Druhém kole

Hračky nejsou jediným způsobem, jak děti v autě zabavit. Jde to i bez nich. Stačí zapojit vlastní fantazii, zpívat, hrát slovní fotbal, asociační hry, sledovat barvy a značky aut, přírodu ubíhající za okny nebo zvířata na polích. Pro delší cesty se ale hračky hodí, třeba ve chvíli, kdy si vy sami chcete odpočinout. Hračky na cesty i na ven najdete i v Druhém kole. Podívejte se na aktuální nabídku, třeba vám některá z nich padne do oka. 😉 Tak šťastné a radostné cestování s vašimi dětmi!

Další články