Hračky z druhé ruky pro děti do 1 roku

Stanete-li se rodiči, a pokud je to poprvé, svět se vám obrátí vzhůru nohama a řešíte úkoly a čelíte výzvám, se kterými jste se pravděpodobně do teď ještě nesetkali. To je samo o sobě výzvou. Jakmile přijde řada na hračky, a na ty určitě dojde, nabízíme vám pár tipů na hračky pro děti do 1 roku, kterými můžete své malé miminko zabavit a pomoct mu ve správném vývoji během jeho prvního roku života.

Černobílé vidění

Celý svět, do kterého miminko přišlo z maminčina bříška, je pro něho novým neprozkoumaným místem a miminko ho vnímá celým svým tělem a všemi smyslyBarevné spektrum vidění ale ještě není vyvinuté a miminka až do 3 měsíců vidí pouze černobíle. Pokud vybíráte hračku v tomto období, hledejte tu s černobílými kontrasty. Vhodné jsou i tzv. úchopové hračky, díky kterým miminka zároveň trénují úchop. Vybírat můžete ale i z černobílých knížek, hrazdiček, nejrůznějších plyšových závěsů, chrastítek nebo kousátek. Pro všechny ale platí, že méně je více a měli bychom se snažit o to, abychom miminku zprostředkovávali přiměřené množství podnětů.

hračky pro děti do 1 roku

"Závěsy" neboli závěsné hračky

Závěsné hračky se těší velké oblibě miminek i maminek. Zavěsit je můžete nejen na postýlku nebo kočárek, ale také na hrazdičku ve výšce, která je miminku přístupná nejen ručičkami, ale i nožičkami. Na trhu existuje nepřeberné množství tzv. „závěsů“ v různých tvarech a barevných provedeních. Je tedy na vašem vkusu, který zvolíte. Velmi často skvěle poslouží jako první dárek pro miminko. 

Z hlediska své funkce dávají závěsné hračky dětem pocit bezpečí a pohodlí během hraní, cestování i spaní. Nabízím jim ale také velké množství podnětů, které miminka objevují doslova všemi smysly. Hračky proto musí splňovat přísné normy a být vyrobeny z kvalitních a příjemných materiálu

pexels-polina-tankilevitch-3875217

Čtenářem od narození

Miminka a malé děti doslova hltají nové podněty, které jim pomáhají rozvíjet nervové funkce. Vhodnými hračkami pro děti do 1 roku jsou také knížky, které jsou takovými podněty doslova nabité. A nejde jen o obrázky. Děti si v tzv. dotykových knížkách mohou osahat nejrůznější materiály a dotykem mezi nimi poznávat rozdíly. Výřezy s takovými hmatovými prvky stimulují a rozvíjejí smysly miminka.

hračky pro děti do 1 roku 3

Vodní království

Jestli je dětem někde minimálně tak dobře jako v maminčině náruči, tak je to voda. Koupání bývá rituálem a děti si ho užívají. Z praktického pohledu usnadňuje uspávání a celkově přechod z aktivní části dne ke zklidnění a spánku. 

Jakmile začnou děti sedět, hledají i ve vodě zábavu, kterou jim dopřejete nejrůznějším vodními hračkami a fontánkami, které děti nejen zabaví, ale taky rozvíjí i jejich fantazii.   

hračky pro děti do 1 roku 4

Pokud hledáte hračky pro děti do 1 roku, podívejte se do nabídky Druhého kola, kde najdete hračky z druhé ruky; stále krásné a plně funkční jsou připravené sloužit dál. Jejich nákupem uděláte radost nejen dětem, ale také naší planetě. 😉 Třeba se vám bude hodit i článek Jak správně vybrat hračku, kde jsme radili, jak při výběru hračky postupovat. 😉

Další články